Skip to main content
Bu Proje Avrupa Birliği tarafından fonlanmaktadır


Mentorluk Eğitimi Katılımcılarını Arıyor!

“Mentorluk Eğitimi” 19-21 Nisan 2019 tarihleri arasında 3 gün boyunca tam zamanlı olarak STÇM tarafından İstanbul’da gerçekleştirilecektir.

Örgütlenme Özgürlüğü ve Katılım Hakkının Daha Fazla Geliştirilmesi için STK’lar ve Sivil Ağların Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi

“Mentorluk Eğitimi”   19-21 Nisan 2019 tarihleri arasında 3 gün boyunca tam zamanlı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi (STÇM) tarafından İstanbul’da gerçekleştirilecektir. İstanbul dışından gelecek katılımcıların ulaşım ve konaklama masrafları karşılanacaktır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi (STÇM) sivil toplum kuruluşları ve tüzel kişiliğe sahip olmayan sivil oluşumları çeşitli araçlarla destekleyerek sivil toplumun gelişmesi için faaliyetlerini yürütmektedir.

STÇM ile ilgili ayrıntılı bilgiye internet sitesinden ve faaliyet raporundan ulaşabilirsiniz.



Sivil toplum kuruluşları ve tüzel kişiliğe sahip olmayan sivil oluşumların yenilikçi yaklaşımlarla kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan mentorluk programı kapsamında 2014’den beri 68 kişi mentor olarak 87 STÖ’ye destek sunmuştur. Halen Sosyal Kuluçka Merkezi ve Sivil Toplum Değişim Programı kapsamında yararlanılan mentorlar, yerel ve uluslararası alanda çeşitli görevler üstlenerek çalışmalarına devam etmektedir.

STÇM, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen  “Örgütlenme Özgürlüğü ve Katılım Hakkının Daha Fazla Geliştirilmesi için STK’lar ve Sivil Ağların Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin gelişimine destek vermek üzere yeni mentorlar aramaktadır.

Uygulanacak “Mentorluk Eğitimi” ile yeni mentorların ekibe dahil edilmesi hedeflenmektedir.



Mentorluk eğitiminde aşağıdaki konulara yer verilecektir:

  • Mentorluk Nedir?
  • Mentorluk Yaklaşımı
  • Mentorluk Becerileri
  • Deneyim paylaşımları

“Mentorluk Eğitimi”   19-21 Nisan 2019 tarihleri arasında 3 gün boyunca tam zamanlı olarak İstanbul’da gerçekleştirilecektir. İstanbul dışından gelecek katılımcıların ulaşım ve konaklama masrafları karşılanacaktır.

Başvuru sahiplerinde aranan özellikler:

  • Bir sivil toplum kuruluşu/ tüzel kişiliği olmayan sivil oluşumda en az 5 sene aktivist, gönüllü, yönetici, çalışan, vb. rollerde görev almış olması,
  • Bir sivil toplum kuruluşu/ tüzel kişiliği olmayan sivil oluşumun desteklenmesi amacıyla ayda 16-18 saatini ayırabilecek olması,
  • Yaklaşımıyla ve tecrübesiyle sivil toplumun gelişmesini destekleyebilecek niteliklere sahip olması gerekmektedir.

Başvurular değerlendirilirken başvuru sahiplerinin sivil toplum alanındaki bilgi ve becerisiyle motivasyonu göz önünde bulundurulacak, coğrafi ve toplumsal cinsiyet dağılımı da gözetilecektir.

Eğitim kontenjanı 20 kişi ile sınırlıdır.

İlgilenen adayların 23 Mart 2019  saat 17:00’ye kadar aşağıdaki başvuru formunu doldurarak başvurmaları gerekmektedir. Sonuçlar, en geç 8 Nisan 2019 tarihine kadar başvuranlara e-posta ile   gönderilecektir.

Başvuru süreci ve programla ilgili soru ve görüşleriniz için sosyalkulucka@bilgi.edu.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Başvuru Formu İçin Tıklayınız

Avrupa Birliği’nin Mali Desteği ile gerçekleştirilen projede, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Başkanlığı (ABB) sivil toplum alt sektörü Lider Kuruluş ve Nihai Faydalanıcı olup, Sözleşme Makamı Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi’dir (MFİB).

“Örgütlenme Özgürlüğü ve Katılım Hakkının Daha Fazla Geliştirilmesi için STK’lar ve Sivil Ağların Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında Avrupa Birliğinin maddi desteği ile hazırlanmıştır. İçerik tamamıyla STÇM’nin sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliğinin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.”